soundslikemusic.blogg.se

Def Leppard till Uppsala

Kategori: Spelningar

Def Leppard kommer till Uppsala den 3juli så vill ni höra på Engelsk heavy med 80-talsstuk så ska ni befinna er på Vaksala torg då. Fokuset sägs ska läggas på albumet Hysteria från 1987 som sålde över 20 miljoner exemplar. Totalt har Def Leppard sålt över 100 miljoner skivor och det är få band i världen som har sålt mer. Det sägs vara den största Uppsalabokningen någonsin. Biljetterna släpps idag onsdag och de kan röra sig om ca 8000 platser.

Tankeställare

Kategori: Tips

 
 
 

Biljettsläpp Music & arts

Kategori: Festival

Imorgon den 25 mars släpps biljetterna till festivalen music & arts i Stockholm! Idag har de släppts mer artister, bland annat kommer Maia Hirasawa, Regina Spektor, Patti Smith, Prince, First aid Kit med flera med flera. Grymma artister. Kirra biljetter!

Pt

Kategori: Musik

 
 
 

Lördag hela dagen

Kategori: Video

 
 
 
 
 

Hultsfredsfestivalen goes Stockholm

Kategori: Festival

Japp det är sant! Hultsfred Stockholm heter nu Hultsfredsfestivalen och för detta år kommer den att ske på en golfbana utanför Sigtuna. Det kan bli ett lyft för festivalen vilket vi hoppas på för det är alltid sorgligt när festivaler tvingas läggas ner. Men visst är det med sorg festivalen lämnar Hultsfred och det har väckt blandade känslor hos folket. Kanske hade det varit smartare att döpa om festivalen och börjat om på nytt. Oavsett så hoppas jag att det går bra och att målet med att dra fler besökare med närhet till större städer fungerar. 
 
Artister ni kan se är bland annat, ASAP Rocky, Fatboy slim, MEW, Shout out louds, Tegan and Sara, Adrian Lux, Nordpolen, YAST, Lorentz och Sakarias. Fler artister som kommer att uppträda kan ni hitta här och fler kommer det att bli.  
 
 
 
 

Stay

Kategori: Video

 
 
 

Hey hey, My my

Kategori: Musik

Jag kollar på en serie som heter Sons of Anarchy och de har med många bra låtar i sina avsnitt, de flesta är covers, men ändå bra. Här är en låt som heter Heh Hey, My My och den spelades i sista avsnittet av säsong 3 under en ganska lång scen, låten var utdragen i flera minuter och den var så bra att jag var tvungen att leta rätt på orginalet. Det var Neil Young som gjorde låten redan 1979. Jag lägger upp båda versionerna här, det har givetvis gjorts mängder av olika covers på denna låt och det förstår jag. Bra rock helt enkelt.   
 
 
 
 
 
 
 

Just give me a Reason

Kategori: Video

Pink ft. Nate Ruess. Galet snygg Pink här.
 
 
 

Nytt med Olle Ljungström

Kategori: Nytt

 
 
 
 

Ett bättre liv

Kategori: Musik

Jag tycker att Kartellen har många bra låtar, de lyckas beskriva ett liv som inte är helt Svensson och jag kan ta till mig det och bli berörd. Thorsten Flinck är med i denna låt och hans röst samspelar bra med musiken och texten. Enjoy.
 
 
 
 

Det kommer aldrig va över för mig

Kategori: Nytt

NU är den här!! 
 
 
 
April, april kan du rappa på, vi vill höra hela skivan NU!
 
 

Håkans nya singel

Kategori: Nytt

Se hit alla Hellströms fans! Imorgon släpper han sin första nya singel från den kommande skivan och det är Morgonpasset i P3 som kommer att premiärspela den strax efter kl 08.00 imorgon. Så ställ alarmet på mobilen!
 
Vill ni se vart Håkan kommer att spela i sommar kolla in tidigare inlägg i bloggen.
 
 
 
 
 
 

Dan Auerbach

Kategori: Tips

 
 
 

No love allowed

Kategori: Musik

 
 
 

ny skiva med Lune

Kategori: Nytt

Lyssnar man på¨första spåret på skivan så märker man att Lune inspirerats av Björk. Det kändes nästan som en hyllning till hennes musik.
Skivan heter Music and Sports och innehåller elva spår. Jag gillar ju Lune så skivan kommer garanterat snurra mycket hemma hos mig nu. Vid en snabb genomlyssning fastnade låten Boys´n Roses där man även i den hittar mycket Björk-vibbar. Även  Call Me A Taxi och Tonight kändes stark, Skivan har en fin avslutning och stegring med låten Epic, men nu ska jag ta mig tid och lyssna på skivan några gånger till, sen kommer jag garanterat ha en ny favoritlåt ;)
 
   
 
n

The road is long, we carry on

Kategori: Musik

I bilen påväg hem från jobbet idag låg jag bakom en bil med registreringsnummret SAD och strax efter det satte låten Born to Die igång med Lana Del Rey och jaa texten får säga sitt.
Lägger upp en akustisk version. Galet vacker kvinna det där.
 
 
 
 

Håkan Hellström- filmen

Kategori: Musik

Filmen om Håkan Hellström blev klar snabbare än planerat och kommer att ha premiär redan den 24 juli i sommar. Redan nu kan man kika på trailern till "Känn ingen sorg", du hittar den genom att klicka här.
Huvudpersonen som spelar Pål i filmen är Adam Lundgren som även var med i "Tårka aldrig tårar utan handskar". Filmen byggs på Håkans texter och det innebär många problem som kärlek och besvikelser, fyllor och fester. Där känner vi även igen Lena från "Kom igen Lena" som kommer att spelas av Josefin Neldén. Håkan själv har redan innan inspelningen läst manuset och har fått komma med egna ideér.
Det blir ett händelerikt år för Håkan, 17april släpps den nya skivan, han ger sig ut på en ny turné som pågår från den 1a juni och sista spelningen är i Sundsvall den 3e augusti och den 24 juli blir det premiär för "Känn ingen sorg".
 
Kortet är taget 2012 på UKK i Uppsala (Jag såg Håkan 4ggr det året ;)