soundslikemusic.blogg.se

Nääk- Hur högt?

Kategori: Musik

 
 
 
 

Lana Del Rey släpper nytt

Kategori: Musik

Uppföljaren till albumet Born to die är nu under produktion. Första singel till det nya albumet av Lana Del Rey är Ride. Hon slog igenom med en väldans fart förra året och videon till låten Video Games hjälpte nog till en aning. 
Hon har även varit med i H&Ms höstkampanj, både på tv-reklam och diverse reklampelare på stan.
Biljetterna till spelningen på Annexet i Stockholm i april sålde slut rätt omgående, men kanske kommer hon tillbaka till ett fullsatt globen efter skiva nr 2?
 
 
 
 
 
 

Movits!

Kategori: Musik


Allas våran favorit-hiphopjazzswingfusionband Movits! från Norrbotten kommer ut med en ny singel redan nästa vecka. Deras dängor har pumpat ut genom många förfest-högtalare. Jag såg bandet live för 2år sedan på en mindre spelning och det svängde bra den kvällen. Jag ser fram emot deras nya singel och hoppas på att den kommer vara med och representera våren. 
Alltså, den 6/2 släpps Movits singel Röksignaler. Men för er som lyssnar på radio, lyssna på P3 den 5:e för då kommer singeln att premiärspelas. 
 
 
 
 
 

1Tain -A$AP mfl

Kategori: Musik

 
 
 

Toxic

Kategori: Musik

Melanie Martinez från det amerikanska tv-programmet The Voice har gjort en soft cover av Britney Spears låt Toxic. Den är väldigt nerdagen i tempo, jag kände knappt igen låten men hon har lyckats göra en soft tolkning. Melanie verkar vara en skön böna med cool outfit och behaglig röst.
 
 
 
 
 

Pink Floyd

Kategori: Musik

Jag slog på tv:n en snabbis idag och det var konståkning och denna låt dök upp. Enjoy!
 
 

Nytt med Daft Punk?

Kategori: Musik

Ja två oberoende källor har gått ut med att Daft Punk ska släppa nytt album redan nu i år. Den franska tidningen Le Parisien och The Hollywood Reporter har båda sagt att Daft Punk kommer med nytt material. Det sker ofta spekulationer kring om de kommer någor nytt album från Daft Punk och om dessa källor har rätt återstår att se.
 
Nedanstående låt var med i filmen Tron. Fall, Remix med Black Delta och M83.
 
 
 
 

Sea Wolf - You´re A Wolf

Kategori: Musik

 
 

Foo Fighters

Kategori: Musik

Foo Fighters har planer på att släppa en ny skiva, ingen ny singel än men de ska påbörja jobbet på skivan direkt de får tid. Bandet håller nämligen på med lite sidoprojekt. Fronfiguren Dave Grohl är bland annat med i filmen Sound city som skall vara ett musikaliskt projekt och släpps under 2013.
 
 
  
 
 
 
 

Låtlistan v.4

Kategori: Låtlistor

Här kommer låtlistan för den här veckan!
Denna vecka blev det lite lugnare låtar överlag, hoppas ni gillart. Jag hade förresten med elva låtar denna gång, hade lite svårt att välja bort en låt ;)  
 
 
 
 

Kirra kirra

Kategori: Musik

Just nu sitter jag på jobbet och har förhoppningsvis kirrat biljetter till Patti Smith i sommar.
 
 
 

The Governors Ball

Kategori: Festival

Behövs inte så mycket beskrivning till denna bild. Jag vill till NYC.

 
 
 
 
 
 

Zara Larsson

Kategori: Musik

Zara Larssons första singel släpptes igår och här har ni videon till Under my shades.
Jag hörde singeln på radion i bilen påväg hem från jobbet igår och tyckte bitvis att hon lät väldigt likt Rihanna.. Zara är bara 15 år gammal och 2008 var hon vinnaren i programmet talang hon framförde då låten "My heart will go on" av Celiné Dion. Den videon har över 14miljoner tittare vilket är rätt crazy! Se den längre ner i inlägget. 
 
 
 
Jag har dock lite svårt för att låten Uncover både sound och röstmässigt låter lite copy av Rihanna, tyvärr. Men tjejen har en bra röst annars.
 
 
 
 

Britta Persson

Kategori: Musik

Ny skiva med Britta Persson släpps i april och det ska bli spännande att höra hur hennes nya skiva kommer att låta. Man kan tjuvlyssna på några av låtarna till den senaste skivan här. Måste säga att det låter lovande.
 
Här är en av mina favoriter från 2010.
 
 
 
 

Slash - "Gotten"

Kategori: Musik

 
 

Håkan släpper ny skiva

Kategori: Festival

Det blir Håkan Hellströms sjunde skiva så här långt, skivan kommer att släppas i april och kommer att heta "Det kommer aldrig vara över för mig". Håkan har under denna skiva sammarbetat med bland annat Björn Olsson och Johan Forsman Löwenström, under denna skivinspelning har Håkan arbetat lite annorlunda jämfört med de två senaste albumen. Han har inte lika mycket instrument, han har bland annat spelat bas själv. Håkan har inte tagit denna skiva så allvarligt som de andra utan detta är mer en studioskiva. Det ska bli spännande att få lyssna på resultatet.
Vill ni se Håkan i sommar så kommer han spela på några festivaler, Peace & Love 29/6, Konsertfesten i Sundsvall 3/8, Siésta i Hässleholm 1/6, Slottsskogsvallen i Göteborg 8/6, Stadsfesten i Skellefteå den 28/6 samt Putte i Parken i Karlstad 6/7.
 
 En av mina absoluta favoritlåtar av Håkan är Hurricane Gilbert. Denna får tillägnas Gilbert som tidigare spelat tillsammans med Håkan i 13år men som valde att sluta i Håkans band i höstas.
 
 
En anna grym låt är Trubbel. Orginalet är skrivet av Olle Adolphson 1961 och det är flera artister som gjort en tolkning av den låten. Men Håkans är en av mina favoriter. 
 
 
 

Carlito - Krigarsjäl Remix

Kategori: Musik

 
 

Patti Smith till Sverige

Kategori: Musik

Ingen blir gladare än jag för detta besök! Jag missade Patti Smiths spelning på Storsjöyran förra sommaren då jag befann mig i Göteborg för att se Bruce. Så hurra för att hon kommer tillbaka! Tre spelningar kommer hon att göra i juli, i Rättvik den 11/7, Uppsala den 12/7 och i Göteborg 13/7. Duon First Aid Kit kommer att finnas med på spelningen i både Uppsala och Göteborg. Biljetterna släpps den 25 januari.
Jag gör vågen för mig själv. Happyface för en kvinnlig rocklegend.
 
 
 
 
 

Metric - Speed the Collapse

Kategori: Musik

Söndagens låt.
 
 

Crystal Castles till Storsjöyran

Kategori: Festival

Crystal Castles kommer till Storsjöyran 2013. Låten Not in Love har hängt med mig i några år nu och jag gillar den. Hoppas att du också gör det. 
 
 

Miriam Bryant

Kategori: Musik

 
Miriam Bryant har nyligen släppt sin första nya singel till hennes kommande album. Många tippar på att Miriam kommer att bli ett av våra nya stjärnskott detta år. 21-åringen från Göteborg kallas Sveriges Adele och jag tror ni kommer förstå varför när ni hör hennes låtar.
Miriam har inspirerats av sin fars brittiska musikarv och sin mors finska melankoli och 2011 testade hon för första gången att skriva egna texter med en barndomsvän vilket visade sig vara en god idé. 
 
Vill ni se mer av henne så kika på nyhetsmorgon från idag lördag 19/1, repris eller tv4 play. 
 
Hennes nys singel Push play kan ni lyssna in här. 
 
 
 
Här kan ni kolla på Miriams video till Finders Keepers från 2012.
 
 
 

Bruce Springsteen - No Surrender

Kategori: Musik

I maj spelar Bruce Springsteen i Sverige igen, men denna gång på Friends arena i Stockholm. Jag längtar till maj, våren har kommit och folk är sprudlande glada och fulla med vårkänslor och en helt galen Bruce på scen. Vad kan gå fel? Att se han live är en upplevelse. Vilken ernergi och kärlek till musiken den mannen har. Imponerande.
 
 
 
(från Ullevi 2012)
 

Nostalgi

Kategori: Festival

Survivor ska spela på Sweden Rock i sommar. De slog igenom 1982 med låten Eye of the tiger som ledmotiv till Filmen Rocky III (Den låten brukar jag förövrigt springa till, grymt bra träningslåt). De slog igenom hårt med den låten och blev kvar i rockvärlden. Gruppen fortsatte att leverera och gjorde bland annat ett nytt ledmotiv till Rocky IV med låten Burning heart 1985.
Nostalgi som sagt och det som gör det extra värt att se denna spelning är att det är den enda bandet gör i Skandinavien.
 
  
 
 
 
Jag kan inte annat än gilla musikvideor från 80-talet, fantastiska!
 

Anything Could Happen- Ellie Goulding

Kategori: Musik

Att allt kan hända är ett bra motto för helgen. It´s Friday!
 
 
 

Sound of Music

Kategori: Musik

Ikväll var jag på musikalen Sound of Music i Uppsala. Det var en modern och avskalad version av orginalet från 1965. Fokuset låg inte vid att ha en komplicerad scenuppbyggnad utan att med hjälp av två flyglar och duktigare skådespelare/sångare förmedla budskapet och historien om Maria och familjen von Trapp. Enkla medel och en helt klart sevärd musikal. Jag gillar att de fått in inslag av humor på en lagom nivå, det var underhållande.
Det sägs även att Maria von Trapp har funnits på riktigt vilket gör det hela mer intressant.
Kanske dags att se filmen från 1965 igen? 
 
 
 
 
 
 
 

Rebecca & Fionas Sverige premiär

Kategori: Festival


I vår kommer duo Rebecca & Fiona släppa sin nya skiva och efter de kommer de och spelar i Sverige, eller rättare sagt den 1:a juni har de Sverige premiär i hemkommunen Stockholm på Dans Dakar. Duon kommer att packa med sig full ljusproduktion vilket inte skett tidigare under någon spelning i Sverige.  

Festivalen kan inte annat än bli grym, speciellt då den franska duon Justice gör sitt ENDA svenska framförande den kvällen! Detta här även bidragit till att festivalen Dans Dakar sålt rekortdmånga biljetter år 2013. 

Pepp, pepp, pepp! 

 

 
 
 
 

The Magic Position - Patrick Wolf

Kategori: Lyrics


Hoppas denna låt ger er en bra start och känsla för dagen! 
 
 
 
 So let the people talk
It's Monday morning walk
Right past the fabulous mess we're in
It's gonna be a beautiful day
So do the bluebirds sing
As I take your hand
And you take my kiss
And I take the world
'Cause out of all the people I've known
The places I've been
The songs that I have sung
The wonders I've seen
Now that the dreams are all coming true
Who is the one that leads me on through

It's you
Who puts me in the magic position, darling now
You put me in the magic position
To live, to learn, to love in the major key

And I know how you've hurt
And been dragged through the dirt
But c'mon get back up
It's the time to live
So give your love to me
I'm gonna keep it carefully
Deep in the treasure chest below my breast
'Cause out of all the people I've known
The places I've been
The songs that I have sung
The wonders I've seen
Now that the dreams are all coming true
Who is the one that leads me on through

It's you
Who puts me in the magic position, darling now
You put me in the magic position, darling now
Let me put you in the magic position, darling
'Cause I'm singing in the, the major key

Let me put you in the major key

 

Gyllene tider gör comeback

Kategori: Musik

Japp ni läste rätt, Gyllene tider har bestämt sig att göra comeback och de ska ge sig ut på en sommarturné. Det nya albumet som kommer att släppas senare i år ska heta " Dags att tänka på refrängen". De har hittills spikat 18 spelningar och den 22 januari får vi reda på vart dessa kommer att äga rum.
För er som är lite yngre och inte minns Gylle tider så väl kommer jag att lägga upp några låtar som jag har minnen till. Jag minns bland annat att vi sjöng Gå & fiska på en skolavslutning i klass 6, jag spelade blockflöjt mellan verserna. Crazy.
Under deras senaste turné såg nästan en halv miljon dem spela och 2004 var det 59 000 i publiken på Ullevi. Jag önskar dem lycka till på turnén, det är trots allt nostalgi även för mig, men ärligt så kommer nog inte jag att befinna mig på någon av spelningarna denna gång. Det får förbli minnen för mig.
 
 
  
 

Låtlista v.3

Kategori: Låtlistor

Tänkte införa "veckans låtlista", alltså, jag fixar ihop en lista med låtar som jag rekomenderar och ni lyssnar och förhoppningsvis hittar ni något som ni gillar ;) Rätt simpelt. Listorna kommer att vara länkade till spotify och varje vecka väljer jag ut 10 låtar som presenteras här på bloggen.
 
För vecka 3 har jag valt ut dessa låtar. Det är låtar som snurrar på min spotify just nu, vissa är lite äldre än andra. Låten "Get free" har jag spelat rätt flitigt i två veckor och den har överraskat. Jessie Ware är en brittisk singer-songwriter som släppte sitt debutalbum Devotion 2012 och hon kommer jag garanterat att skriva mer om här. 
Checka in listan!
 
Wildest moments - Jessie Ware
 
So Human - Lady Sovereign
 
Paddling Out - Miike Snow
 
In For The Kill - La Roux (remix)
 
Made of steel - Lune
 
Lover to Lover - Florence + The Machine
 
Pale Fire - El Perro Del Mar
 
Tonight . Lykke Li
 
First Class Riot - The Tought Alliance
 
Get Free - Major Lazer, Amber Coffman
 

För att lyssna på låtarna klicka här. .
 
 
 
 
 

Justin Timberlake - Suit & Tie featuring JAY Z

Kategori: Musik

 Justin lägger skådespeleriet på hyllan ett tag och har nu uttalat sig i en youtube video och tweetat att han återigen är redo för musiken. Det nya albumet släpps senare i år och det är Timbaland som producerar hela skivan.
 
 
 
Här kan ni höra den nya singeln feat JAY Z.
 
 
 

Labyrint - Kärleken?

Kategori: Musik

  
 
 
 

Lune och filmen Ego

Kategori: Musik

Jag var på förhandsvisning av filmen Ego ikväll, en film gjord av Lisa James- Larsson. I trailern till filmen spelas låten "Made of Steel" och den är även återkommande vid ett flertal tillfällen i filmen. Lune som framför låten har tidigare jobbat både med Adrian Lux och låten "Teenage crime" samt även med Sebastian Ingrosso.
 
Detta är Teenage Crime, med Lune som medverkande. 
 
 
Här kan ni kika in Lunes musikvideo till låten "Made of Steel"
 
 
 
Trailern till filmen Ego kan ni se här nedan.
 
 
 
Summa summarum: Lune har en grym röst som jag tänker hålla öronen öppna för. Jag kommer troligen tipsa om fler låtar med henne i framtiden. Filmen Ego var helt klart sevärd, det fanns mer bra musik i den filmen och även där kommer jag nog senare bjussa på fler låtar.
 
 

Miriam The Believer

Kategori: Musik

Miriam Wallentin är hennes namn och hon var tidigare sångerska i duon Wildbirds & Peacedrums. Nu satsar hon på en solo karriär och hennes första singel var The String of Everything. Albumet Blood Donation har nyligen släppts och finns att lyssa på i Spotify.
Miriam The Believer ger sig nu ut på turné, för er som vill se mer av henne kan jag tipsa er Uppsalabor att hon gör en spelning på Velvet (V-dala nation) nästa lördag den 19/1. Spelningarna där brukar vara små och intima vilket jag personligen kan tycka är trevligt.  
 
 
 
Andra ställen hon kommer att besöka är:
 
16/1   Landet- Stockholm
19/1   V-dala Nation Uppsala
26/1   Filmfestivalen/ Pustervik- Göteborg
14/2   by.Larm- Oslo
27/2   Inkonst- Malmö
28/2   Frost Festival- Köpenhamn
 
 
 
 

Luckiest Girl- Vinsten

Kategori: Musik

Klockan är 10 på morgonen och jag hör mina grannars bas rätt väl. Jag tänkte börja lördagen något lugnare än dem.
Vinsten är en svensk duo som slog igenom med dunder och brak då deras låt Luckiest girl var soundtrack till den svenska webserien Portkod 1321. Låten har blivit väldigt populär både bland fans och andra artister. Amanda Fondell har gjort en tolkning med Niklas Benjaminson från Vinsten och den ligger just nu ute på svt play, klicka här  för att se den.
Även Ulrik Munther har gjort en cover av låten Luckiest girl, se nedan.
 
 
 
Här kan ni lyssna till orginalet av Vinsten själva.
 
 
 
 

Ellie Goulding

Kategori: Musik

Ellie är en Brittisk sångerska som sjunger elektro pop/indie folk. Jag bjussar på två låtar, båda är dock tagna från albumet Lights som gavs ut 2010. Hennes senaste platta Halcyon från 2012 är värd att lyssna igenom. 
 
 
    

The Asteroids Galaxy Tour

Kategori: Musik

Detta danska band fortsätter att imponera. Skivan Fruit från 2009 hade många starka låtar och nu när jag har lyssnar igenom den sensate skivan kan jag inte annat än hålla med. En bra låt på förfesten kan vara Herat Attack sen rekomenderar jag även Out of Frequency som även är titeln på deras senaste skiva från 2012. Det är en skiva med många bra spår. Jag blir glad av den.
 
 
    

Musikblogg

Kategori: Musik

Yes då var bloggen igång. Jag har funderat under en längre tid om bloggande verkligen är något för mig. Jag har pendlat mycket fram och tillbaka men nu har jag tagit mig mod och lust till att testa driva en musikblogg. Meningen med bloggen är att ge och sprida tips och inspiration om musik i olika slags genrer. 
 
Ciao!